Tuesday, November 27, 2012

Dosa Mengumpat

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: "Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya."Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat" [H.R Ibnu Abi Dunya dan Ibnu Hibban]



Sakit hati tak kalo tup2 kite dengar ade orang tu dok sebok menjaja menfitnah hal kite dari satu rumah ke satu rumah. Dah la ntah hape2 cite ntah die dok goreng. Habis sambal belacan tempoyak aji no moto sume die boh kasi sedap meletup letup....

Huh...

Hambik ko..!

Selagi ko tak mintak maaf dengan yang empunya badan selagi tu la dosa ko lebih besar dari dosa berzina.!!! Agaknye kalo sepuluh rumah die dok gi jaja umpat2 fitnah2 bagai tu kan, maksudnye dah sepuluh dosa(yg lebih besar dari berzina) die kumpul??? wallahualam

Semoga hamba Allah itu berbahagia di dunia ini dengan hasil umpatan keji mereka

oh....

hari tu terdoakan yang mereka dan keluarga mereka akan sentiasa lebih susah....=_____=....I know it's not right but iman saya tak kuat dan hati saya masa tu macam bengkek je....


=_____=

No comments: