Monday, August 15, 2016

sentimentol~~

Tau tak benda ape yang aku paling menyampah sekali nak buat?

editting barang-barang yang dah melimpah-ruah sampai taktau dah nak letak mana...

scary je rasa nak buang barang

Sunday, August 14, 2016

it's all coming back to me now~

these few days, I'm feeling really really weird...

it's like every bit of memories has came back to me...

and so does the emotions that those memories bring...



Thursday, August 11, 2016

pandai pulak bebudak ni nyanyi!

So, yesterday during class while my little kiddos doing the work that I gave them....you know when your head humming a song and you just mouth the words out? that kind of thing happened... And I don't even know the lyrics of that song ! I just not knowingly sang :-

sayaaanggg~~aku kau lupa...aku kau....... (and then I stop as I dont know the rest of the lyrics)

Astonishingly for me, one of my students who sit at the back of the class, his head straight away look up from his work and look at me and start continuing the song from where I left off hanging..

and another student at the front table joined him

and another student gets up from his chair and walk towards me and start headbanging(he has long hair, imagined that!) and air guitaring..

And I was like.....what? is? happening?

but as usual, I just said

sudah sudah! siapkan kerja awak....


Side Note:
12.25 pagi...takleh tdoooooo!!!

Sunday, August 7, 2016

word block

So many things to say

but the words just not there.........


Friday, June 12, 2015

Bangi ---> Melaka ---> Johor ::::> Capek bangatt

Sabtu lepas ade dua kenduri. Di dua negeri. Nasib baik negeri negeri tuh berjiran. Fuh..

So, Bangi ---> Melaka ---> Johor ::::> Capek bangatt..

Kat Melaka kenduri member sekolah. Pastu ke Johor sebab kawan kepada kawan aku ade buat kenduri kahwin. So aku kire menemankan lah. Dan alang-alang ke sana, kite pon decide nak pusing-pusing kat area situ. Parit Raja..

Hurm..Tak pusing mana sangat pon, sebab sampai ke tempat kenduri kat Parit Raja tu pon dah hampir nak habis dah majlis. Kelakar je. Lagi 10 minit nak pukul 4, baru kitorang sampai. Nasib baik lauk banyak lagi(perut dah kebulur). Lepas salam-salam amik amik gambar ngan pengantin, terus serbu meja makan. Amik makanan. Giler lapar. Time tu orang dah tade amik makanan dah. Tayah beratur, terus boleh amik lauk masuk dalam pinggan. Tade la tade orang langsung. Orang-orang yang tinggal bawah khemah sume kendarat/sedara mara/jiran je.

Tak habis makan lagi, pengantin dah nak chow buat outdoor Photoshoot dah.

Nampak tak kat situ yang kitorang dah lambat sangaaaat sampai. Nak wat cane, dari Melaka ke Johor jauh sangat jaraknye. Dan, gaya pemanduan aku tak serupa michael schumacher yang boleh berdesup desap yang tinggal hanya asap kereta langsung tak nampak. So, terima je lah hakikat.

Kat kenduri ni la first time nampak pisang goreng dijadikan sebagai salah satu menu untuk majlis perkahwinan. Unik! Dan yang bestnyer, first time aku di kenal dan rasa sambal kicap johor. Sedap weih!!! Tsk..terngiang-ngiang kat memory cache pale otak. Pergh! Sedap!

Sengetkan la kepala korang.....


Orang tak ramai. Karaoke pon dah bungkus-bungkus nak balik. Pengantin pon dah pergi photoshoot. Kitorang? still stay kat meja makan.

dah tak larat nak hangkut badan masuk balik dalam kereta.

lepak la kejap. Amik udara segar.

berbual-bual sikit ngan mak pengantin. Sambil-sambil tu top up makanan. Ngunyah-ngunyah dulu. Kerepek dia pon sedap.Aku ngan tak malu pon tanya mak pengantin kalo aku boleh amik satu balang kerepek yang memang ade atas meja kitorang untuk di buat ngonyel-ngonyel dalam perjalanan balik.

lepas tanya terus rasa cam malu giler. Kot die mak sedara aku boleh la aku tanya gitu. Ni ngan mak kawan kepada kawan aku plak tuh. Nak tersipu lebih-lebih perahu dah terlajak. So, go through till the end je la.

Makcik tu pon kasi what!. Ko hade?

lepas menerima je balang kerepek dengan muke tebal bertepek-tepek senyum sumbing lebau tak hengat dunia, angkat montot, terus gerak masuk kete gi check in hotel.


sekian