Skip to main content

Posts

Ahad sudah

Cuti habis dah weii!
apa yg aku buat eh sepanjang cuti ni? rasa cam busy giller kot minggu ni, tapi plan kerja aku hapa pon tak siap. Penatnye minggu ni sampai 3 kali badan dedau. Dalam 3 tahun kebelakangan ni macam ni lah. Kalau badan penat je, mula la tak sihat. Sampai mak pon kata asyik demam je kejenye. 
huhuhu
teringat zaman dolu dolu dolu yang dalam setahun, paling banyak demam pon cuma sekali je.
itu la..beringat lah kita semua

Anyway...
Esok dah sekolah!!
Recent posts

A dump post

Rabu dah

kejap je

minggu ni dah tak ada dah emosional bagai. Alhamdulillah. Sampai tengok cerita Hotel Del Luna part sedih pon, bergenang pon tidak  Part scene sedih tu boleh tak terheran kejap. Cam, kenapa tak meleleh ni? sebab selalunya kalau tengok drama memang senang sangat air hujan turun.

Yang aku perasan, diri ni tak boleh terlalu dry sangat emosi tu. Sebab dia bukan betul-betul tak peduli, tapi emosi tu akan build up dan bila dah sampai threshold dia.....mula la break down. Bahaya

anyway

Many things happened within this little time from the last post. Might be mundane things for others, but not so for me.

On Sunday, I accompanied mak to her acquaintance cafe. we had a lovely breakfast together. An english style breakfast.....which is not to my liking and I kept on thinking I want Nasi Lemak! (which they have actually).  and somewhere along our conversations mak touched on when she's 'gone' thingy...I was extremely saddened by that. Like really really sad..

There…

Trying is all I can do

This week is an emotional wreck kinda week. Starting from Sunday evening all the way through the week, it's one rocky roller coaster ride. Rasanya hampir semua emosi yang exist this whole universe hadir dalam minggu ni. 
Please no more..
Waktu siang tak  terasa sangat sebab serious busy, so otak tak pikir apa. Tapi bila time masa senggang.....Too much feels..too much thoughts...
Minggu ni saja
First time tidur sambil berendam air mata. 
First time menangis sampai mata sembab macam kena tumbuk, dan first time tak dapat tidur sebab menangis.
Tapi apa yang aku dapat minggu ni? 
It's okay to cry So that I could function well the next day
It's okay to feel so much So that I could get closure that I never knew I need And try to move on
And to rely to others
And to hold on tight on Allah to protect you and your family
May next week be better much much much than this week. InsyaAllah.

Hujan yang tidak mahu berhenti

Tahun 2017, mak di diagnosed menghadapi breast cancer. Terus buat operation untuk buang dan selepas itu bila doktor lihat ada beberapa ketulan telah merebak ke tempat lain, mak terus direfer ke IKN  putrajaya untuk rawatan kimoterapi. Sesi rawatan kimo emak berlarutan sehingga hujung tahun 2017 dan di sepanjang tahun tersebut, aku melihat emosi emak yang turun naik. Perasaan yang aku rasa sepanjang itu jika boleh aku tak nak dah lalui lagi.
Tahun 2018, Alhamdulillah emak clear dari kanser dan aku lihat emak kembali cergas walaupun cepat penat. Regular check up di IKN berterusan.
2 minggu lepas emak membuat CT Scan seperti yang dijadualkan dan keputusannya dapat hari ini.
Doktor bagi tahu emak yang terdapat 2 biji kecil kelihatan di area paru-paru kanan. Tapinya doktor tak boleh nak confirm sama ada ketulan tu kanser atau pun tidak dan kene tunggu bulan 10 nanti untuk buat CT Scan sekali lagi. Kata emak lagi, chances yang ketulan tu kanser adalah tinggi.
Aku cakap dengan mak, harap-ha…

public holiday

bizinye hr niiiiiiii

Pagi-pagi lagi dah ke Kajang unutk mengambil kain ihram, telekung dan beberapa lagi peralatan dan goodies bag untuk Pogram Haji Cilik. First time tadika buat program ni, jadi agak excited (walaupun tak ikut).

.
.
.
.

malasnya nak tulis entry. Nak tulis ni macam kena paksa je tau. Tapi kena tulis juga, sebab sekarang ni skill menulis memang ke laut semua.

Pendek kata hari ni memang busy bee la seharian. Tapi puas hati pasal dapt selitkan agenda shopping menyopping sekali hari ni walaupun rushing..It's amazing what shopping can do to your fluctuating emotion. :)

sampai terlupa malam ni Maryam ada tusyen

cuti

Besok cutiii!!!

best sebab kurang 4 pasang baju sekolah yang perlu di iron
Maklang serious pemalas trang tang tang bila bab mengiron ni like aduuhhh..besrcinta sungguh!

Ya Allah, ko bukalah pintu hati kerajaan untuk menukar pakaian seragam sekolah kepada yang jenis t-shirt. Dan tolong lah tukar warna sekali. Jangaaaaaaan la putih.

Ya ampun bebudak ni kat sekolah main tak ingat dunia agaknya. Balik umah maklang tengok masing-masingnya baju kotor ya amat Maklang yang rasa macam nak pengsan.

Kena berus tangan tau tak. Kot tiba tak sihat/takde mood/busy, tak dan nak berus-berus bagai terus main campak je dalam mesin basuh, ko ingat bersih ke.....

jadinya....

minggu ni best sebab tak banyak uniform sekolah yang diperlukan

nota kaki:
macam mana mak aku time kecik2 handle kitorangnye baju agaknye ek..sebab aku ingat lagi time darjah 1 selalu kena sound ngan cikgu sebab tudung comot...dan aku AJK kebersihan(takleh blah. hahahahah)

I'm a Hati Kering type of person

I cannot sleep

I cannot sleep

I cannot sleep

when you think that everything has been properly erased, but suddenly because of the two events, every feelings that had been forcibly forgotten came back.

All my feelings
All my forgotten feelings

Engulfed and Swallowed me whole


Making me totally and utterly helpless

Too much.....Too much...